torstai 23. heinäkuuta 2009

Il tempo constante caldo e vino non caro

Tänään oli kotipäivä. Pysytelin lähiseudulla ja vain laiskottelin koko iltapäivän. Yksi syy saamattmuuteen on kuumuus, joka alkaa olla aika polttavaa, vaikka lämmöstä pidänkin. En missään nimessä valita jatkuvasta auringonpaisteesta ja siitä, että lämpötila on joka päivä 30 astetta, mutta kuumuus vain lisääntyy koko ajan. Olen jo aika hyvin tottunut lämpimään säähän, enkä enää hikoa niin pahasti joka kerta ulos astueesa tai herää öisin (paitsi viime yönä, kun joku soitti klo 4.00 aikoihin Queenin Friends Will Be Friends -biisiä täysillä ulkona puistossa) kuumuuteen ja janoon muutaman tunnin välein. Nyt kuitenkin mittarin koko ajan kivutessa ylöspäin, lämmin sää alkaa tuntua siltä, mitä se on: oikesti kuumalta. Lähipäiviksi on uutisissa annettu varoitus kuumasta säästä ja täällä Romassa lämpötilan pitäisi huomenna olla päivällä 35 astetta ja lauantaina 36 astetta. Sen jälkeen lämpötilan pitäisi laskea taas mukavaan 30 asteeseen. Napolissa on viikonloppuna odotettavissa vielä pahempaa, sillä sinne on luvattu kesän lämpöennätys eli 38 astetta lauantaiksi. Itse aion ottaa ilon irti auringosta viikonloppuna ja varustautua aurinkorasvan ja vesipullon kanssa mennäkseni terassille ottamaan aurinkoa. Kerron sitten, kuinka pahat palovammat sain. :)

Muuten päivä sujui leppoisasti kuumasta ilmasta huolimatta kävelylenkillä Vatikaaniin ja ruokakauppaan. Olen syönyt todella heikosti lihaa täällä koko reissuni aikana, joten kaupasta oli pakko ostaa nyt lihaa proteiinien takia. Jos tykkäisin merenelävistä, kannattaisi ostaa niitä, sillä ihan tavallisessa supermarketisa on mustekaloista ja muista ällötyksistä (anteeksi kulinaristit!) hyvä tarjonta. Minä en ällötyksistä välitä, vaan ostin rehellistä jauhelihaa ja kokkasin itselleni spaghettia ja lihapullia illalliseksi kuin mikäkin italialainen mamma. Hyvää tuli ja punaviini kruunai herkutteluni. Kaupasta tarttui mukaan myös uusi punaviinipullo (edellinen loppuu kohta), koska sen hinta oli naurettavan halpa: 1,99€. Oli ihan pakko osta niin halpaa viiniä, jotta voin maistaa, kuinka juomakelpoista se on. Jos juotava viini on noin halpaa, niin hyvä viini irtoaa varmasti jo 5-6€ ja aion hyödyntää nämä halvat hinnat koko rahan edestä tällä reissulla. :) Katsotaan, saanko viiniä ehjänä raahattua myös kotiin asti sitten loppureissusta.

Tässäpä tämän päiväiset kuulumiset. Ei mitään kummepaa. Huomenna taas nähtävyyksille ja Napolin reissua valmistelmaan. Täytyy myös ostaa jätskiä pakkaseen smoin kuin mehua helleaallon varalta. Kirjoittelimisiin taas huomenna! Bacio! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti