perjantai 31. heinäkuuta 2009

La settimana ultima a Roma comincia...

Takaisin kotona Romassa. Saavuin eilen iltapaivällä junalla Napolista. Jätin siis Sorrennon ja hostellin taakseni aamupäivällä ja matkasin Circumvesuvianalla eli paikallisjunalla tunnin Napoliin, josta sitten EuroStar-junalla Romaan. EuroStar- junat ovat nopeita ja todella hienoja. Matka Napolista Romaan taittui 1h20min, mikä on todella tehokasta matkustamista. Olisin saanut junassa treffiseuraa vastapäisestä pojasta, joka oli kovasti kiinnostunut tekemään tuttavuutta kanssani. Valitettavasti itse en ollut lainkaan kiinnostunut, joten matka ja elo Romassa jatkuvat ilman kahviseuraa. :)

Oli mukava palata takaisin tuttuun ja ihanaan Romaan ja eilinen päivä sujuikin vain kotiutuessa ja kuulumiset jutellessa Skypen välityksellä äidille ja isille. ;) Sorrento ja Capri olivat todella upeita kohteita ja päätin ehdottomasti palata vielä takaisin sille seudulle, sillä paljon kauniita ja kehuttuja paikkoja - Ischian saari, Positano ja Amalfi muiden muassa - jäi vielä näkemättä. Reissun parasta antia oli ehdottomasti Capri ja rannikon mielttömän hienot maisemat. Lisäksi istuin keskiviikkoiltana hotellin paratiisimaisella kattoterassilla ja vain fiilistelin etelän lämmintä, pimeää ja kaunista yötä tuoksuineen ja äänineen. Voin hyvin kuvitella joskus itseni jonkun huvilan terassilla samalla alueella nauttimassa lomasta upeiden vuorten ja sinisen meren läheisyydessä. Loma etelässä oli todella onnistunut ja palaisin takaisin koska tahansa.

Tänään suuntaan taas vähän nähtävyyksille ja asioita hoitamaan täällä rakkaassa Romassa. Täytyy kirjoitella postikortteja, käydä postissa ja piipahtaa optikolla korjauttamassa silmälasit, joista meinaa linssi irrota. Uudet aurinkolasit on myös hankittava, sillä hukkasin edelliset Caprille. Viimeisiä päiviä viedään ja haikeus meinaa iskeä jo nyt. Viikon päästä olen jo matkalla kohti Pisaa ja pohjoista, mikä sekin on ihan mukavaa. En kuitenkaan haluaisi lähteä Romasta! Rakastan tätä kaupunkia ja voisin olla täällä helposti vielä toisenkin kuukauden. Sunnuntaista eteenpäin on vuorossa aherrusta gradun parissa ja viimeiset nähtävyydet ensi viikolla. Yritän piipahtaa katakombeissa ja vielä muutamassa kirkossa sekä Trajnuksen kauppahallien raunioilla. Sitten uudet seikkailut kutsuvat Roman ulkopuolella. Onneksi lomaa on vielä kolme viikkoa jäljellä ja la mia avventura italiana ei lopu ihan vielä. :) Il bacio e ciao! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti