maanantai 27. heinäkuuta 2009

Un'avventura nuovo in arrivo

Tänään oli lepopäivä. Tai ainakin tavallaan. Aamulla tein gradua taas vaihteeeksi, sunnuntaina jatkuu. Nyt sain vähän punaista lankaa kustakin luvusta kasaan. Ensi viikolla muutaman luvun raakatekstin kirjoittaminen ja sitten homma on tältä erää paketissa. Syksyllä tiedossa kova urakka hionnan ja muokkailun parissa. Mutta kohta on raakile kirjoitettu, mikä on yksi iso askel eteenpäin. Kyllä se tästä, vaikka lomailuksi tämä oleskelu on enimmäkseen mennytkin. Olen kuitenkin jotain saanut aikaisesi, joten pysyy omatunto puhtaana enkä ole vain nimellisesti elänyt tutkijana täällä. :)

Loppupäivä on kulunut matkavalmisteluja tehdessä, sillä huomenna alkaa seikkailu Napolin seudulla. Campania (maakunta, jossa Napoli sijaitsee) täältä tullaan! :) Huomenna starttaan klo 9.27 junalla Terminiltä kohti Napolia, jossa junan vaihto ja vierailu Pompein raunioilla. Sieltä sitten iltapäivällä junalla Sorrentoon, jossa majoitus. Mltan tuskin odttaa pääsyä Välimeren rannoille polskuttelemaan meressä ja rannalla kävelemään. Olisipa kuutamoyö tulossa. <3 Keskiviikkona sitten Caprin saarelle piipahtamaan ja sieltä yöksi Napoliin, jossa kuluu myös torstai. Perjantaina takaisin Roomaan. Olen välillä ollut kahden vaiheilla reissustani. Roomassa on niin paljon nähtävää, etten haluaisi lähteä täältä lainkaan. Toisaalta kuitenkin on ihana päästä näkemään muutakin Italiaa ja Napolin seutu on eteläisin paikka, jossa piipahdan, joten vaaka kallistuu ehdottomasti lähtemisen puolelle. Seikkailu siis edessä, tuskin maltan odottaa. ;)

Matkajuttujen ohella käväisin tänään myös kaupungilla kävelemässä ja jälleen kerran yhdessä kirkossa. Vuorossa oli San Pietro in Vincoli, joka sijaitsee Cavourin metroaseman lähellä. Kirkko on kuuluisa siitä, että siellä säilytettään kahleita, joilla Pietari oli kahlehdittuna vankilaan ennen kuolemaansa. Siellä kahleet olivat pääalattarin alapuolella nähtävillä. Jos ovat aidot, niin ovat oikein hyvin säilyneet. Muuten kirkko oli harvinaisen koruton ja aika pieni. Kaunis sivualttari ja siellä oleva Madonna olivat kiinnostuksen kohteistani suurimmat ja oli mukava käydä taas (pitkästä aikaa :D) kirkossa hiljentymässä. Kirkolta sitten kävelin tuttuja reittejä Trevin suihkulähteen, Pantheonin ja Piazza Navonan kautta kotiin. Nappasin matkalla myös muutaman kuvan Quirinalesta, joka on presedentin palatsi eli virka-asunto keskellä Roomaa. Italian presidentti on Giorgio Napolitano, mutta kuten kaikki tiedämme vallankahvassa on pääministeri eli Berlusconi. Mokoma vanha pukki! :@ Mielipidemittausten mukaan skandaalinkäryisen pääministerin suosio on tällä hetkellä laskussa (alle puolet kannattaa), joten toivoa sopii, että irstailijasta päästään vielä eroon ja Italian politiikka saa uskottavuutta. Niin kauan kuitenkin, kun Berlusconi pyörittelee mediaimperiumiaan ja kaveeraa mafian kanssa syytesuojansa turvin, mitään tuskin tapahtuu. Mutta toivossa on hyvä elää.

Kävellessäni kotia kohti iski haikeus ja tajusin, että Rooman ajastani jo yli puolet on takana. Kun kotiudun Napolista, aikaa on jäljellä enää viikko. Roomaa tulee ikävä, sillä olen viihtynyt täällä. Voisin olla pidempäänkin, mutta olen tullut tulokseen, etten kuitenkaan haluaisi asua täällä. Ihana kaupunki olla jonkun aikaa, mutta ei kuitenkaan tuleva kotikaupunkini. Etsiminen siis jatkuu yhä, levoton sielu kun olen. :) On kuitenkin haikeaa jättää Rooma taakseen vajaan kahden viikon kuluttua, sillä kaupunki on minulle rakas ja tärkeä. Matkaa on kuitenkin jatkettava ja uudet seikkailut odottavat. Lisksi on turha surra väistämätönstä etukäteen, vaan on nautittava täysin rinnoin joka hetkestä. Ilo siis irti, kun palaan reissusta. :D

Huomenna siis kutsuu etelä. En taaskaan tiedä, miten pääsen koneen äärelle matkalla, joten seuraava blogimerkintä tulee todennäköisesti perjantaina. Kerron sitten kaiken kauniista Välimerestä ja kiehtovasta Napolista. Arrivederci a pronto! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti